Räcken publika miljöer

R-produktion jobbar mot större räckesprojekt till publika miljöer där vi både jobbar mot byggfirmor och arkitekter. Vi åtar oss totalentreprenad på räckesprojektet, framtagning av ritningsunderlag, tillverkning och montage. När det gäller utförande eller modell på stolpe/räcke finns det egentligen ingen begränsning. Vi tar fram stolpar enligt kundens önskemål.

R-produktion samarbetar med WSP och Lunds universitet för att få fram rätt beräkningar på stolpar och glas. För oss är det viktigt att funktion och prestanda på stolpen/räckena uppfyller byggnormen och eurokoderna. Vi har två stycken standardstolpar till publika miljöer där dom högre kraven måste infrias, alltså 0,8-1.0 kn/m. R-produktion har även en stolpe som klarar dom tuffa arena-kraven, alltså 3 kn/m.

Om inte ovannämnda krav på räckesstolpar förespråkas så gäller 0,4 kn/m eller tidigare byggnorm (12600 tung stöt) som gäller för privata bostäder.

Referenser

Här hittar ni ett urval av våra referensobjekt där byggfirmor/arkitekter har valt R-produktion som leverantör av räcken.

Idrottsanläggning Eslöv
Idrottsanläggning - Eslöv
Närlundahallen Askersund
Närlundahallen Askersund
Idrottshall Norberg
Idrottshall Norberg
ELON-butik
ELON-butik
Motocrossmuseum
Motocrossmuseum
Kalles Lek & Lattjo
Kalles Lek & Lattjo
Karstorpskolan i Lomma
Karstorpskolan - Lomma
Engströms Bil Västervik
Engströms Bil - Västervik

Idrottshall Nykvarn

Lammhults skola